20 Ocak 2011 Perşembe

MERMER DE PİŞEN YEMEK BİR BAŞKA

Uzun zamandır kafama takılı bir konu vardı yemek pişirme teknikleri ile ilgili....
Geçen yaz TV'de Ender Saraç'tan duymuştum bazı insanların fırınlarının en altına mermer kestirdiklerini ve poğaça, et vb. ürünleri bunun üstünde pişirdiklerini ve çok merak etmiştim. Mermer üzerinde pişen yemek kurumadan daha sabit ve sıcaklığını kaybetmeden pişiyordu anlatılanlara göre.
Geçen kış arkadaşlarımla gittiğim Suadiye'ki GO MONGO restaurantta Moğol usulü yemek yemiştik, orada da mermer alttan ısıtılarak yemek pişiriliyordu. Yazın Ender Saraç'ı dinlediğimde aklıma hemen GO MONGO'daki pişirme tekniğinin ne kadar sağlıklı ve hızlı olduğu gelmişti.

Bu akşam doğumgünüm olduğu için ailece yemeğe GO MONGO Suadiye'ye gittik. Eşim ve oğlum daha önce yemedikleri için oldukça ilgili olan servis elemanlarının da yönlendirmesi ile Barbekü'den seçim yaptık.
Dondurulmuş ve dilimlenmiş et, tavuk, hindi, karides in yanında birçok sebzeyi seçip görevliye isminiz ile birlikte teslim ediyorsunuz. Orada hazır olan Noodle tabağı üzerine seçtiğiniz birçok sosu ilave edip kızgın mermer tezgahta bulunan görevliye teslim ediyorlar. Siz masanıza oturup açıktım demeye fırsat vermeden pişmiş olarak bütün malzemeler birlikte pişmiş olarak servis ediliyor. Arzuya göre karabiber ekleniyor.

Gerçekten ilgili personel sayesinde nezih ve keyif dolu, oldukça sohbete müsait bir ortamda yemeğinizi yiyor ve keyif kahveleri alıyorsunuz. Ardından çok kuvvetli ve değişik tatlarla döşeli bir tatlı menusu ile başbaşa kalıyorsunuz. Burada hafif olsun diyenlere kırmızı şarap ile tatlandırılmış dondurmalı armut tatlısı, yok ben biraz kuvvetli olsun diyenlere de Kazandibi ve çikolatalı creme brulee tavsiye edilebilir.

Yemekler bir yana girişte bulunan alttan ısıtmalı mermer tezgahta aklım kaldı. Şu fırının en alt katına mermer kestirme ve lezzet kalitesini arttırma konusunda araştırma yapma kararımı tekrar gündeme almam lazım....

Daha iyiyi ve daha farklıyı sunmayı istemek olduğuyla yetinmemek gibi bir problemim var gibi sanki ama ?

İyiden ve kaliteden kim zarar görmüş ki , değil mi arkadaşlar. Ben iyiyi buldukça sizlerle paylaşıcam ve hep birlikte çoğalacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder