24 Ocak 2011 Pazartesi

KAT KAT TAVUK VE RENKLİ LEZZET DENEMESİ

Yaklaşık 10 yıl önce bir denemeyi takiben yaptığım ve her denemede farklı güzellikte olan çok besleyici bir lezzet durağı ;
TAVUKLU NOHUTLU KATLI PİLAV
1 büyük tavuk budu haşlanmış, didiklenmiş ve 2 bardak kadar suyu kenara ayrılmış olmalı
1 bardak pirinç (yasemin pirinç tavsiye edilir.)
1 bardak haşlanmış nohut
2 adet havuç rendelenip hafif yağda çevrilmiş olmalı
tereyağ, tuz

Tencereni dibine hazırda bekleyen pişmiş havucu, üzerine 1 bardak haşlanmış nohutu ve didiklenmiş tavuğu kayduktan sonra haşlanıp yıkanmış pirinci ekliyorsunuz.
Hazırda bekleyen 2 bardak sıcak tavuk suyunu yavaşça ilave edip tereyağını v e tuzu ekliyoruz.

Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pilavımız pişiyor.
Demlenen pilavı tencere boyutunda bir servis tabağına ters edip boşaltıyoruz.
En üstte havuç,nohut,tavuk ve en altta pilav şeklinde kat kat lezzet  tüm ihtişamıyla önünüzde duruyor. Pasta gibi keserek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder