21 Ocak 2011 Cuma

BAL KABAĞI'NDA BİLDİĞİNİZDEN FAZLA MARİFET VAR...

Tatlı kabağı olan hani koskocaman göbekli kapkalın kabuklu turuncu karnı olan kabakla sadece tatlı yapılıp üzerine ceviz dökülerek yemek kadar bir ilişkim vardı. Ancak, bu kış artık bildiğiniz gibi diyet nedeni ile ve de ayrıca ikram çeşitlerine yeni lezzet eklemek nedeni ile başka bir ilişki başladı.

Önce, diyet nedeni ile yavaşlayan sindirim sistemimi harekete geçirmek adına ;
2 dilim ayıklanmış kabak ve 3 adet kuru kayısıyı düdüklü tencerede iyice haşlıyorum. Meyve suyu kıvamında olacak şekilde blenderdan geçirip, sürahide 3-4 gün yetecek kadar skalıyorum. Hergün kuşluk vakti yani sabah ve öğlen yemek arasında 1 su bardağı ısıtarak kabak/kayısı karışımını içiyorum. Üzerine 2 bardak su mutlaka tüketince lif patlaması yaşayan sindirim sistemim bana dostça yaklaşıyor.


Hep diyet muhabbeti olacak değil ya biraz da Kabaklı Tatlı yapalım;

1 kg tatlı kabağı üzerini örtecek kadar şeker ile iyice kabak tatlısı formatında pişirilir ve blenderdan geçirilerek soğumaya bırakılır.
Ayrı bir yerde 1 paket Burçak bisküvisini rondo'da un haline getirip 1 kaşık bal ve 100 gr erimiş tereyağı ile karıştırıp  dikdörtgen uzun bir kalıba yayıyoruz.

Hazır halde bekleyen kabak püresini üzerine yavaşça yayıyoruz.
1 paket hazır muhallebiyi tarife göre pişirip, kabağın üstüne döküyoruz.
Soğumaya başlayan muhallebinin üstüne 1 paket Kaymak tadında Krem Şanti'yi tarife göre hazırlayıp yayıyoruz.

En üstüne de fıstık, fındık vb. rendesi ile süs yapıyoruz.

Mümkün ise, 1 akşam önceden yapıp dinlendirilerek yenilmesi tavsiye olunur.

Gerçekten kat kat farklı ve zevkli bir tarif oluyor.
Unutmadan önemli olan farklı olanı yapmak, kabak tatlısını herkes yapıyor.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder