3 Şubat 2011 Perşembe

MAKARNA'DA YENİ BİR BOYUT

Daha hiç makarna ve türevlerini sevmeyen duymadım. Buna bağlı olarak bu kadar sevilen, bu kadar dost canlısı bir malzeme sürekli yeni şekillerde karşımıza çıkmaya devam edecektir. Çok basit vr keyifli bir tarifim var.
1 su bardağı makarna haşlanmış ve süzülmüş ( BARİLLA özellikle tavsiye edilir.)
taze fesleğen
Bir miktar kuru domates
taze roka
balsamik sirke
1 diş sarmısak
zeytinyağı
tuz, karabiber

haşlanmış makarnayı servis tabağına alıyorsunuz. üzerine kuru domatesleri (sıcak suda bekletilip , zeytinyağında demlenmiş ), jülyen doğranmış roka ve fesleğenleri ilave ediyorsunuz.
Ayrı bir kapta, sarmısak,balsamik sirke, zeytinyağı ve tuz,karabiberi karıştırıyorsunuz.
Sosu makarnanın üzerine döküyorsunuz. Afiyetle yiyorsunuz.

(İsteyenler makarnanın tam buğday'dan olanı ile bunu yaparsa lif oranı ve tokluk süresi artmış olur.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder