23 Şubat 2011 Çarşamba

SARIMSAKLI FIRIN KÖFTE

Sevgili yeğenlerimin çocukluk yıllarında pek iştahla yedikleri bir köfte vardı. Ablam da eti daha zevkle yedikleri için sıkça bu fırın köfteyi yapardı.
Hem çok basit hem çok lezzetli...

500- 750 gr arası kıyma
4-5 diş dövülmüş sarımsak
tuz, karabiber
ekmek içi veya galeta unu bir miktar
1 soğan rendesi

Sos oluşturmak için 4-5 domates rendesi

Bütün malzemeyi iyice yoğurup fırın kabına yayıyoruz. Üzerine domates rendesini yayıp fırına veriyoruz.Yaklaşık 40 dk sonra müthiş koku ve nar gibi rengini kontrol edip fırından alıyoruz.

Porsiyonlar halinde pay ederken yanına da patates püresi ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. TEPSİYE BÜTÜN OLARAK MI YAYACAĞIZ DİDEM.

    YanıtlaSil
  2. evet berna cım elinle tepsinin içerisine yayacak ve domates sosunu üste dökeceksin.çok lezzetlidir emin olabilirsin.

    YanıtlaSil