13 Şubat 2011 Pazar

GELDİMMM....KALDIĞIMIZ YERDEN LEZZETLERE LEZZET KATALIM

Öncelikle sevgili blog takipçilerimden yaklaşık 10 gündür ara verdiğim için özür dilerim. Malum okulların sömestr tatiline girmesi ile birlikte hayatın öncelikleri biraz değişti ve arkadaşlar, gidilecek yerler filan derken gün sonunda resmen yorgun düştüm ve bilgisayarıma elimi bile süremedim desem yalan olmaz.

Ama, tekrar buradayım.Kaldığımız yerden aynı lezzet doruklarında devam edelim.

PAZILI PEYNİRLİ FIRIN MAKARNA

Öncelikli hedef kitle çocuklar ve beraberinde cümle alem...
İhtiyaçlarımız ise ;
1 demet doğranmış Pazı
1 rendelenmiş havuç
1 rendelenmiş soğan
1 su bardağı kadar haşlanmış BARILLA kelebek makarna
1 su bardağı kadar mümkünse İzmir tulum peyniri yoksa taze kaşar
1 yumurta
1-2 kaşık un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
tuz, karabiber

Pazı, havuç, soğan hep birlikte bir tavada az zeytinyağı ile kavrulur. Uzunca büyük borcam'ın içerisi hafifce yağlanır.Ayrı bir kapta kavrulmuş pazı, soğan,havuç, haşlanmış makarna ve diğer tüm malzeme harmanlanır.
Harmanlanan malzeme yağlanmış borcam'a yayılır. Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırına üzeri iyice kızarana dek pişirilir.

Son derece lezzetli ve besleyici olan bu yemek tek bir yemek olarak yanında biraz yoğurt ile yenilebilir.

(Bu arada BARİLLA nın tam buğday unundan makarnaları var. Bununla yapılırsa şeker ve lif açısından da son derece güvenli olur. )

Unutmayalım ki illa birkaç yemek çeşidi olması gerekmiyor. Malzemeler açısından zengin olan tek bir yemek de kalori ve damak tadı açısından da yeterli olabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder