13 Şubat 2011 Pazar

YUFKA YATAĞINDA ET ŞÖLENİ

Yeni aldığım ve çok kolay bir tarifdi. Denedim çok lezzetli ve keyifli bir yemek oldu. İlla her zaman bildiğimiz lezzetleri aynı yemekten sıkılan farklı sunumlara merakı olanlar için gerçekten denenebilir.

Şimdilerde Carrefour marketlerde satılmaya başlanan Unca markanın satışa sunduğu Kepekli Yufka var. 5 adet poşetlerde satılıyor. Öncelikle bunları tercih edebilirsiniz. Beyaz yufkada olur ancak, kepekli yufka azıcık kalın daha iyi kıtır oluyor.

Yaklaşık 750 gr kuzu kuşbaşı et
3-4 sivri biber
kuru biberiye ( bir tutam)
sirke ( 1 tatlı kaşığı kadar)
1 havuç rende
1 soğan rende
Maydanoz doğranmış (serviste üzerine serpmek için)
1 adet şeritler halinde kesilmiş yufka  ( bu arada poşette kalan 4 adet yufkayı içerisine peynir maydanoz koyarak sabahları yemek için gözleme şeklinde hazırlayıp buzlukta saklayabilirsiniz.)

Kuşbaşı et, sirke, biberiye, biber, soğan ve havuç hep birlikte düdüklü tencerede 20 dak. kadar iyice pişirilir.
tuz ve karabiberi ilave edilerek bekletilir.

Bu arada tam servis edilmeye yakın yufkalar şeritler halinde kesilerek sıcak fırına sürülür.5-10 dk. içinde yufkalar kıtırlaşınca servis tabağının içine alınır. Tencerede bekleyen sıcak et yufkaların üzerine alınır. tabaklara servis edilir. üzerlerine bol maydanoz tavsiye edilir.

Afiyet olsun. Aman servise yakın eti yufkanın üzerine koyun. yoksa yufka hamurlaşır tadı kaçar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder