20 Şubat 2011 Pazar

PATATESLİ MAYDANOZLU MEZE

Keyif sofralarında alışılmış tatlar dışında hepimizin arayışları olduğu bilinen bir gerçektir. Bu gibi durumlarda arkadaşım Ebru ve Pınar'dan öğrendiğim keyifli bir tarifim var.

4-5 adet cips şeklinde doğranmış patates
1 büyük demet ince ince kıyılmış maydanoz
1-2 limonun suyu
kırmızı pul biber, tuz
1-2 diş sarımsak

Cips halindeki patatesleri kızgın yağda kızartıyorsunuz.Çukur bir servis tabağına aldığınız patateslerin üzerine maydanozları, pul biberi , tuz ve dövülmüş sarımsağı katıyorsunuz.Limon suyunu ilave ettikten sonra iyice harmanlıyorsunuz.

( Mümkün ise, bir gün evvel den yapılan daha lezzetli oluyor.)

Mezelere bir çeşit daha.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder