28 Şubat 2011 Pazartesi

FIRINDA BARBUN VE/VEYA TEKİR - DİYET!!!!

Hem lezzet olacak hem de görünüm aynı olacak???  Nasıl bir birliktelik aklınıza geliyor bakalım. Biraz zor ama değil mi ? Çünkü genelde prensip nedir ? Lezzetli olan yemek diyet olamaz.
Ama, bu fikri arkadaşım Uraz'ın annesi İpek yıkmama yardımcı oldu.

Ailece Barbun / Tekir balıklarını pek severiz. Hele Bodrum'dakinin tadına doyum olmaz. Ama biliriz ki kızartmadan başka şekli yoktur.
Pişirilecek kadar balığı Pul biber ve tuz ile iyice harmanlayıp ovuyorsunuz. Ovduktan sonra 1 kg balık için 2 çorba kaşığı kadar mısır unu ile balıkları karıştırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine sırayla diziyorsunuz. Ve önceden ısınmış fırına 25 dk kadar bırakıyorsunuz. Nar gibi olduğunda balıkları alıp servis ediyorsunuz.

Fırından çıktığını görmeyen hiç kimse kızartma olmadığını anlayamaz.

Yanına bol roka salatası, atom salata ayrıca kırmızı soğan halkaları ilave ederek servis edebilirsiniz. 1 dilim tam buğday ekmeğini unutmayalım.

Afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder