1 Mart 2011 Salı

ŞIK BİR YEMEK İSTEYENLER DİKKAT !!!

NUARLI SOĞUK MEZE

1 nuar
1 demet maydanoz
1 havuç
1 soğan
2 kutu konserve kapari
2 kutu ton balığı
Et suyu (nuar'ın )
Mayonez

Nuar 1 gece önceden maydanoz, soğan ve havuç ile düdüklü tencerede yaklaşık 40 dk. haşlanır. Haşlanan nuar bir beze sarılarak gece buzdolabında dinlendirilir.
Ertesi gün halka halinde kesilen nuar derin bir servis tabağına dizilir.
Ayrı bir yerde yağı süzülmüş ton balığı, kapari ve ançuez'in birazı et suyu ilave edilerek blender'dan geçirilerek krema kıvamına getirilir. Bu karışıma küçük kavanoz mayonez ilave edilerek son halini alır.
Bu karışım nuar dilimlerinin üzerine gezdirilir.Süslemek için ayırdığınız kalan kapariler ile süsleme yapılır.

Pul biber serpilerek servise hazırdır.

Sıcak yemeklere fırsat kalmayacak mezeli sofralarda ana yemek gibi sunulabilen bu ikram lezzet ve görüntü olarak oldukça zengin bir sunumdur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder