1 Mart 2011 Salı

TARÇINLI KURABİYE

4 su bardağı tam buğday unu
1 paket margarin
3/4 su bardağı esmer şeker
Kabartma tozu 1 paket
2 yumurta
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tarçın

Üzerine süs için ;
1 yumurta beyazı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Un, şeker, yumurta, şeker, tarçın, kabartma tozu, vanilya ve margarini çukur bir kapta iyice yoğurun. Sonra hamuru tezgaha alarak inceltilmiş bir hamur açarak kalıplarla şekillendirerek tepsiye kurabiyeleri dizin.Üzerine yumurta beyazı, tarçın ve şeker karışımından serperek 180 derece ısınmış fırında pişirin.

İnce ve küçük kalıplarla oluşturulan kurabiyeler piştikten sonra ağzı kapalı bir cam veya teneke kutuda 1-2 hafta dahi rahatlıkla saklanabiliyor. Tabii ki lezzetine dayanamayıp o kadar süre saklayabileceğinizi sanmıyorum.

Tam atıştırmalık, kahve yanına yenilebilir bir kurabiye...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder