29 Aralık 2011 Perşembe

BU HİNDİ BAŞKA HİNDİ

Biliyorum şimdi yazımı okuyan herkes "amannnn lezzetsiz ağızda büyüyen hindi mi ? yok ya kalsın sembolik ama lezzetsiz oluyor laf aramızda....."  der gibi değil mi?
Ama bu tarifimdeki hindiyi yeme şansına sahip hiç kimse bu cümleleri sarf etmedi  şimdiye kadar, bu nedenle de güvenle sizlere aktarıyorum.
listemiz ;
1 bütün hindi
1/2 kg kuru kayısı
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı bal
himalaya tuzu, karabiber
1 adet fırında pişirmek için hindi boyu torba

öncelikle kuru kayısılar akşamdan suda bekletin. Sabah bu kayısıları üzerlerine su çıkacak şekilde suda haşlayın ve blender'dan geçirerek püre haline getirin. Limon suyu, bal, tuz ve karabiber ile karıştırarak elde ettiğiniz karışımı hindinin içi dışı her yerine gelecek şekilde iyice yoğurarak yedirin.

Fırın torbasına hindiyi yavaşça yerleştirin - torbaya çatal ile delik açmayı unutmayın - ve akşama kadar terbiye olmasını sağlayın. (mümkünse soğuk ortamda bekletin.)

Yemek saatinizden yaklaşık olarak 2 saat önce 180' fırında pişirin. Fırından çıkartıp servis yapabilirsiniz.

Yanında mutlaka Basmati Pirinç ve kestane ile lezzetlendirilmiş bol yeni baharlı pilavı unutmayın.

Yeni senede sağlık, lezzet, huzur ve farkındalık yanınızda olsun. Sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder