19 Temmuz 2011 Salı

PATLICANLI HAMBURGER

Bostan patlıcanı sevenlerdenseniz şayet, bir  şekilde yemek için bahaneler yaratmanız gerekir. Şöyel çekirdeksiz ve bol etli bir patlıcana hayır ! diyecek çok kimse olmasa gerek...
Öncelikle malzemelerimiz ;

2 adet bostan patlıcanı (8 dilim kadar çıkmalı )
300 gr kadar köftelik kıyma
1 soğan
1 dilim ekmek içi
tuz,karabiber
1 büyük domates (küp küp doğranmış )
6-8 dilim kaşar peynir


Patlıcanları 2 cm kalınlığında halka halinde kesiyorsunuz ve tuzlu suda 30 dk kadar bekletiyorsunuz.
Sonra yaklaşık 6-8 dilim olan patlıcanları fırça yardımı ile hafifçe yağlıyorsunuz ve tost makinasında pişirip bir tabağa alıyorsunuz.

Aynı anda köftenizi malzemeniz ile yoğurup teflon tavada pişiriyorsunuz.
Bir fırın kabına köfeteleri arasına koyduğunuz patlıcanları tost gibi yerleştirin.Üzerine birer dilim kaşar peyniri ve üstüne de ufak doğranmış domatesleri serpiştirip önceden ısıtılmış fırında kaşar eriyip, domatesler pişene dek pişiriyorsunuz.

Hem oldukça az kalorili hem de sağlıklı bir yemek oluyor. Çocuklarda dahi test edilip onaylanmıştır. Hamburger gibi yediklerinde vicdanen rahat oluyorsunuz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder